Skidsäsongen är över

Hej bloggisen, long time no see! De senaste veckorna har varit fullspäckade med massor av skidåkning och kul team building-aktiviteter. För två veckor sedan hade vi vårt Conference Meet som vi vann. För en vecka sedan hade vi Sections, där vi också kämpade på bra ute i kylan och vann. Nytt för i år är att inte bara vinnarlaget kvalificerar sig till State, utan även tvåan. Stillwaterkillarna har inte fått köra State på mååånga år eftersom ett annat lag i vår section, Forest Lake, är så himla vasst. Men i år kvalificerade sig även killarna med sin andraplats, och vi var därför ett ganska stort gäng som i onsdags åkte upp till Giants Ridge i norra Minnesota. State är alltså Minnesotamästerskap för high school teams, och således den "högsta" tävlingen för high schools. Det var riktigt häftigt att få uppleva det! Vi tävlade först i torsdags, eftersom det på onsdagen var stafett för åkare 8-11. Det var kul att heja på lagkompisarna där, men det var så stört kallt ute med världens vind vilket gjorde att det inte kändes superskönt att stå ute precis... 
 
I torsdags var det alltså dags för våra sista lopp. Precis som på Conference och Sections var det en pursuit vi körde, men den här gången var det 5 km skate och sedan jaktstart på 5 km klassiskt, istället för det klassiska loppet först. Det var väldigt kallt även denna dag, men inte riktigt lika plågsamt som dagen innan. Alla i laget körde bra förutom en tjej, en av våra bästa åkare, som hade ett bottennapp i det första loppet. Men trots det kom vi trea! Det var en himla häftig känsla att få avsluta säsongen på det sättet tillsammans. Även killarna kom trea. Att de inte hade kvalificerat sig på många år men ändå kom trea nu visar ju att det var bra att kvalificeringsreglerna ändrades! Här kommer lite blandade skidbilder från de två senaste veckorna. 
 
Vinnarlaget från Conference. 
Vinnarlaget från Sections.
Glada skidåkare efter målgång på jaktstarten i Giants Ridge. Den underbare mannen i röd overall är Bob, alla Stillwateråkares gemensamma farfar skulle man kunna säga. Det är han som har the wax shed och han är alltid med på tävlingarna och står vid starten och ger oss filtar att värma oss med precis innan start. Kärlek till honom!
HAHA, min målgång i jaktstarten. Spurtstrid - det var kul! Dock lyckades jag väl inte få fram skidan så där proffsigt som landslagsåkarna gör. Det ser mer ut som att jag håller på att ramla, haha. 
Bronsmedaljörlag x 2! 
 
Kram!
Fredrika
Mamma
2015-02-15 @ 11:42:17

Grattis!

Svar: Tack :) Hoppas ni hade det mysigt i Stockholm, puss
Fredrika




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fredrikasblogg.blogg.se

Utbytesstudent i Minnesota, USA 14/15

RSS 2.0