Florida: part III

Hej! Här kommer mer bilder! Vi är nu framme vid tisdag eftermiddag. Vi åkte till Lowry Park Zoo i Tampa, där det jobbar en veterinär som Peter känner väl. Vi fick åka in bakvägen till deras nybyggda djursjukhus, där veterinären visade oss runt. Vi fick se när de sövde och röntgade en liten fågel vilket var coolt, men inte lika fantastiskt underbart som att få se...
 
...en 31 dagar gammal trädleopard. Den tas om hand på djursjukhuset eftersom pappan skulle döda den om den var ute med de andra leoparderna på zoot.
Jag fick sitta i buren!
Den slickade på min hand!
Åsså lekte den med sina leksaker.
Och kravlade runt inne i buren.
Och var fullständigt adorable.
AAAAH den är så söt! Veterinären berättade han tar med sig leoparden hem varje kväll eftersom den måste matas var fjärde-femte timme även under natten. Så varje kväll packar han ihop leopardens leksaker och den själv i en husdjursväska och åker hem. Han sa att det är som att ha en bebis! 
 
Sedan gick vi runt inne på zoot. 
Där fanns dessa Indian Gharials (Gavialer?) som såg för roliga ut med sina långa nosar. 
Den verkar leva i någon slags symbios med sköldpaddorna - "Om jag masserar din rygg med min nästipp, får jag låna ditt skal som kudde då?"
 
På onsdagen åkte vi till Lettuce Lake Park för att paddla. 
 
Peter är paddelredo!
Jag med!
Jomensåatte...Kändes väl helt ok en dag som idag!
Mysigt som bara den!
Cyprusträden har dessa extra rotgrejsimojser som sticker up ur vattnet överallt för att få syre.
Idylliskt som bara den!
 
På onsdag eftermiddag åkte vi till deras gym och tränade lite, och svängde sedan förbi kyrkan för att hämta upp en blomma och där möttes vi av en söt liten hund som påminde så himla mycket om Saga i kynnet! Det var precis som när Saga hoppar upp på en och slickar en i ansiktet när man kommer hem efter en dag. 
Gullig hund, men inte lika gullig som min saknade älsklingshund som jag dock får se om 72 dagar!
Vi åt vår sista middag tillsammans och sparrisfrosseriet fortsatte! 
 
Det blev torsdag.
Njöt ute i solen för sista gången.
 
Vi åkte till Museum of Science and Industry. Sjukt coolt museum - väldigt interaktivt med massor av spel, filmer, frågesporter osv. Vi hann egentligen bara se en tredjedel av det, eftersom vi tillbringade så mycket tid uppe på tredje våningen där de hade en gigantisk utställning om människans liv - från fostret i mammans mage till döden. 
Det här är bara en random bild från utställningen. Fattade inte riktigt vad det var, men något slags spel :) 
 
Efter en superhärlig vecka var det tyvärr dags att åka tillbaka till kalla, ruskiga Minnesota där det faktiskt låg lite snö på backen när jag anlände på kvällen...
 
Den här veckan har helt klart varit en av höjdpunkterna så här långt under mitt utbytesår! 
 
Ha det bäst!
Fredrika
 
 
 

fredrikasblogg.blogg.se

Utbytesstudent i Minnesota, USA 14/15

RSS 2.0